top of page
logoachtergrondtransparant alleen VayaV.

VayaVirtueel

  • YouTube

Virtual Reality (VR) is een computer gesimuleerde omgeving waar gebruikers worden ondergedompeld in levensechte ervaring. De zintuigen zicht en gehoor worden geprikkeld op een wijze waardoor de gebruiker denkt dat hij werkelijk onderdeel is van de omgeving. 

VayaV laat mensen kennismaken met deze wereld omdat in een aantal opzichten de virtuele werkelijkheid grenzen laat verdwijnen. Dit kunnen fysieke, geografische en psychologische grenzen zijn. 

Met behulp van virtuele werkelijkheden wordt de wereld groter en persoonlijke mogelijkheden vergroot.

VayaV gebruikt bestaande techniek en eigen content om een virtuele wereld te ontwikkelen. De virtuele wereld wordt per project ontwikkeld door professionals met behulp van vrijwilligers. Als gebruiker kan men met behulp van de computer in deze wereld anderen ontmoeten.  VayaV Metaverse oogt als een modern computer spel. Het wordt ook op een vergelijkbare wijze gebruikt.  Men loopt met vrienden, kennissen en vreemden rond in een prachtige omgeving.  Het uiterlijk is grotendeels zelf gekozen. Maar bij Metaverse zijn er geen spelregels en behoeft men niet te ‘winnen’. Men bepaalt grotendeels zelf de regels.  Hiermee ontstaat een nieuwe werkelijkheid met nieuwe mogelijkheden.  Fysieke beperkingen vallen weg en samen met anderen kunnen nieuwe avonturen worden aangegaan. Tijdens fysieke bijeenkomsten kan dit worden voorbereid en nabesproken.

Kijk zelf eens rond door op één van de onderstaande foto's te klikken.

Een voorbeeldfilmpje uit één van de projecten

Filmpje: Virtueel Kerkrade

Een deel van VayaV Metaverse is gereserveerd voor Virtueel Kerkrade. In deze "wijk" staan gebouwen die de inwoners van kerkrade bekend voorkomen. Zo is het Roda JC stadion nagebouwd en is de Maria Goretti Kerk weer herrezen. Deze werd in fysieke vorm in 2009 gesloopt. Men kan de kerk virtueel binnenwandelen. Aan de muur zijn de oude glas in lood ramen te zien en foto's van de sloop destijds.

bottom of page